Origineel kunstwerk van Philippe Lebeau voor de winnaar

By | September 7, 2021

Speciaal voor de ‘Vaillant Ronde van Limburg 2017’ trofee sprak kunstenaar Philippe Lebeau (Tongeren, 1 juni 1944) al zijn inspiratie aan om de geest van deze Limburgse semi-klassieker op een originele manier in zijn gekende popart stijl kunstwerk te verwerken. Vooreerst vormen de Limburgse kleuren wit en rood de basis. Daarnaast pronkt het Limburgse wapenschild prompt op de borstkast van de buste.

De winnaar van de RVL 2017 zal deze trofee zeker ontvangen maar wat nog niet zeker is is welke taal hij spreekt. Daarom werd het woord “winnaar” dan ook in verschillende Europese talen met de bijhorende landvlag aangebracht. Ook een link verwijzend naar de “Vaillant Ronde van Limburg” die deel uitmaakt van de UCI Europe Tour. Nog enkele verwijzigingen: De winnaar staat altijd in het middelpunt van de belangstelling, daarom het vergrootglas in het midden. Om de koers te winnen moet je er de dag van de wedstrijd staan en niet een dag later, daarom de tekst: success is a journey not a destination.

De achterzijde van de buste kreeg het logo van de Ronde van Limburg en gaststad Tongeren mee. Voor de winnaar van de 66e Ronde van Limburg is dit originele kunstwerk t.w.v. 2500 euro het blijvend aandenken van een sportieve hoogdag uit zijn carrière.

Meer weten over kunstenaar Philippe Lebeau: www.philippelebeau.be