De Ronde van Limburg Cycling Tour

Fietsparadijslijke toertocht i.s.m Landal Mooi Zutendaal en Bioracer

ZATERDAG 9 JUNI 2018

‘De Ronde van Limburg Cycling Tour’ is de wielertoeristen versie van de profwielerwedstrijd ‘De Geberit Ronde van Limburg’ die de dag nadien wordt verreden. Hiervoor worden de belangrijkste en mooiste delen van het parcours ter beschikking van de deelnemers gesteld. Met keuzes tussen 90 km of 125 km bepaalt men zelf de route. Afhankelijk van de gekozen afstand passeert het parcours o.a. over de Slingerberg van Kanne, door het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, over de kasseistroken van Mettekoven, Manshoven, Op de Kriezel, Oude weg naar Heks, over de Burchtheuvel en Kleine Veldsteeg in Borgloon, om uiteindelijk aan een aanvaardbare gemiddelde snelheid te arriveren.

Na een verkwikkende douche tijd om in het gezellige Grand Café Narvik Mooi Zutendaal restaurant en terras van een heerlijk pastabuffet en een drankje na te genieten.

Voor fietsers die het meer zien zitten om vanop en naast de fiets te genieten is er de ‘Landal Mooi Zutendaal’ familietocht die zich om en rond de groene omgeving van Zutendaal begeeft. Deze 25 km lange familiefietstocht is er zowel voor groot als klein als voor jong en oud. 

Ontdek alle praktische informatie

SCHRIJF JE NU IN VOOR 
DE RONDE VAN LIMBURG CYCLING TOUR

‘LANDAL MOOI ZUTENDAAL’ FAMILIETOCHT 

De familietocht van 25 km die vooral voor gezinnen werd uitgestippeld verloopt door de groene omgeving van Zutendaal. Hiervoor inschrijven kan hier of ter plaatse van 9h tot 11h.    

90 KM

Als opwarmer voor de rit van 90 km start de route over vlakke verkeersarme wegen. De WO II Vroenhoven brug is het eerste landmark dat gepasseerd wordt. Als eerste helling van de dag komt de fameuze Slingerberg, ook mini Alpe d’Dhuez genoemd, in Kanne aan bod. Via Herderen gaat het vervolgens naar de pittige Keiberg in Rijkhoven.

Na de passages door Alt-Hoeselt en Riksingen komt de eerste bevoorrading na 40 km fietsen in zicht. (Let wel voor de 90 km zijn er twee bevoorradingen voorzien waarbij de deelnemers een keuze moet maken tussen de eerste, Zwembad Pliniusbron in Tongeren, en de tweede bevoorrading, koffie & pastabar De Kapelanij in Borgloon. Weliswaar is hier voor iedere deelnemer water en sanitair voorzien)

Na de verfrissing via Piringen, de Kolmontberg en Jesseren, hier splitsing van de 90 km en 125 km route, gaat het in één vaart naar Borgloon. Na de beklimming van de steile Burchtheuvel bevindt de tweede bevoorraadingspost zich achter de kerk van Borgloon aan De Kapelanij. Na de rustpauze volgt het traject de geplaveide Colenberg in Kerniel om via Gors op Leeuw de fiets terug naar het oosten te sturen. Vliermaal, Schalkhoven, Hoeselt en Rijkhoven verdwijnen geleidelijk aan onder de fietswielen om vervolgens de tot de verbeelding sprekende passage over de gekasseide Maastrichterallee Kasteel van Alden Biesen aan te vatten. Via passages door de dorpjes Kleine Spouwen, Waltwilder, Hoelbeek en Eigenbilzen is de finish in het domein van Landal Mooi Zutendaal bereikt! Yes!!!!

5 HELLINGEN EN 1 KASSEISTROOK  948 HOOGTEMETERS

125 KM

Als opwarmer voor de rit van 125 km start de route over vlakke verkeersarme wegen. De WO II Vroenhoven brug is het eerste landmark dat gepasseerd wordt. Als eerste helling van de dag komt de fameuze Slingerberg, ook mini Alpe d’Dhuez genoemd, in Kanne aan bod. Via Herderen gaat het vervolgens naar de pittige Keiberg in Rijkhoven. Na de passages door Alt-Hoeselt en Riksingen komt de eerste bevoorrading aan het Plinius zwembad in Tongeren na 40 km fietsen in zicht.

 Na de verfrissing via Piringen, de Kolmontberg en Jesseren, hier splitst de 90 km en 125 km route, gaat het naar Haren- Bommershoven, Vechmaal, Horpmaal over de kasseistrook Op de Kriezel in Heers. Via Heks naar de volgende kasseien van Manshoven, via Broekom naar de Mettekovenberg en de kasseien van Fonteinhof en het eerste selectieve gedeelte is achter de rug. Maar niet voor lang want net bekomen duikt de kasseistrook van de Weg naar Heks weer op. Daarna volgt de beklimming van de eenmalig opengestelde Bollenberg met passage aan het doorkijkkerkje van Borgloon naar de Boeshovenberg via de hellende gekasseide Kleine Veldsteeg.    

Na de beklimming van de steile Burchtheuvel bevindt de tweede bevoorraadingspost zich achter de kerk van Borgloon aan De Kapelanij. Na de rustpauze volgt het traject de geplaveide Colenberg in Kerniel om via Gors op Leeuw de fiets terug naar het oosten te sturen. Vliermaal, Schalkhoven, Hoeselt en Rijkhoven verdwijnen geleidelijk aan onder de fietswielen om vervolgens de tot de verbeelding sprekende passage over de gekasseide Maastrichterallee Kasteel van Alden Biesen aan te vatten. Via passages door de dorpjes Kleine Spouwen, Waltwilder, Hoelbeek en Eigenbilzen is de finish na 125 km in het domein van Landal Mooi Zutendaal bereikt! Yes!!!!

8 HELLINGEN EN 5 KASSEISTROKEN  1323 HOOGTEMETERS