‘De Vaillant Ronde van Limburg’ klimt boven de 2000 hoogtemeters

Dat het parcours van ‘De Vaillant Ronde van Limburg’ niet vlak is konden de deelnemers aan de vorige RVL-edities reeds aan de lijve ondervinden. Om er nog een ferme schep bovenop te doen knutselde onze trajectarchitect een parcours in elkaar dat na 200 km koers boven de 2000 hoogtemeters zal uitkomen. Hiervoor zijn o.a. de te beklimmen hellingen, Oude Berg en Kleine Veldsteeg in Borgloon, Letenberg en Keiberg in Bilzen en Wonckerberg en Slingerberg in de buurt van Riemst verantwoordelijk.

Neem daarbij de glooiende wegen en de hoogtemeters stapelen zich in sneltempo op. Van de kuitenbijters onderweg tot de hellende finish op de Tongerse Eeuwfeestwal, de winnaar van de Vaillant Ronde van Limburg 2017 zal zijn zege niet op een presenteerblad ontvangen.